maanantai 25. toukokuuta 2009

Kirja-arvostelu

Sain tehtäväkseni lukea kirjan ja sitten antaa siitä arvostelun.TÄMÄ kirja oli kyseessä.

Ja tässä antamani arvostelu:

Kirja oli tosi mielenkiintoinen.Kirja on kirjoitettu tavalla joka houkuttelee lukemaan.Se ei ole jäykkä opetusmateriaali vaan se on rento.Kuvat upeita.Teksti selkeää ja helposti luettavaa.Kirja"istui"hyvin käteen.Tanakka,kestäväkin varmaan.Sivut helposti selailtavia.

Alussa oli heti kiva tapa verrata asioita ihmisen itsensä kautta.Annettiin esimerkki työpaikasta ja sen pomosta.Vertailtiin,että mikä pomon käyttämä tapa ja käytös houkuttelee parempiin työtuloksiin ja tekee työpaikasta hyvän.Ja työntekijästä tyytyväisen työntekijän.Itsekkin aina oppilailleni käytän ihmistä vertauskuvana,eli kysyn,että kumpi sinusta itsestäsi olisi parempi ja haluaisitko sinä itse itseäsi kohdeltavan noin.Se pistää aina sen omistajan ajattelemaan asiaa paremmin.Huomaakin,että joo-o,jos olisin itse tuossa koiran paikalla en haluaisi tällaista.

Kirja oli erilainen mitä useimmat opetuskirjat.Se oli positiivinen yllätys.
Siinä oli paljon hyödyllistä tietoa muustakin kuin vain miten kouluttaa koiraa oikein.Sellaisia kirjoja on paljon joissa keskitytään vain ja ainoastaan siihen koulutukseen.Ei sivuta muuta.Tässä kerrottiin miten mm.eroittaa koira jolla on kipuja.Siinä kerrottiin loistavasti miten lähestyä koiraa ja miten sitten rauhoittaa koira omalla käytöksellään mm silmiä räpyttelemällä.Näytettiin kuvin miten tunnistaa koira jolla on selässä kipuja.
Siinä oli neuvoja miten tuoda uusi perheenjäsen laumaan.
Hyvä juttu oli se,että kerrottiin miten tulee leikkiä koiran kanssa.Moni ei ymmärrä,että myöskin sillä leikillä voi opettaa koirasta pahan(tai aran).Leikit voi olla liian aggressiivisia jolloin koirasta tulee vihainen.Ne voi olla liian rajuja joilloin arka koira pelästyy niitä.Kerrottiin hyviä esimerkkejä joista eroittaa ei-toivottu leikkimuoto,eli tapa miten koira leikkii yksin leluillaan.Pehmoleluilla mm.
Monipuolinen teos joka ei keskity pelkästään siihen koiran kouluttamiseen.Siinä oli paljon hyödyllistä tietoa ja näin sopii hyvin ensimmäiseksi kirjaksi jo ennenkuin pentu on tullut taloon.Eli se on hyvä lukea jo silloin kun odottaa pentua tulevaksi.
Eli se ei ole pelkkä koulutusmateriaali vaan se on oiva opetusmateriaali kaikille koiran omistajille sekä tuleville koiran omistajille.
Aijon suositella.Kirja myöskin houkutteli lukemaan,eli tavallisuudesta poiketen luin kirjan yhteenmenoon.Tavallisesti pidän taukoa ja jatkan myöhemmin.Nyt oli niin hyvin tehty kirja,että sen luki mielellään ja yhteenputkeen.Ei kyllästynyt.

Ei kommentteja: