torstai 6. syyskuuta 2012

Mietittävää

Olimme Vappu Alatalon hyppytekniikkaharjoituksessa ja sieltä tarttui mukaan paljon mielenkiintoista asiaa ja niitä on nyt treeneissä ollutkin paljon.Myöskin omillani..Vapun hyppytekniikkaharjoitus on todella hyvä.Siinä koira oppii mitoittamaan askeleensa oikein hypyille sekä oppii oikean alastulon ja ponnistuksen.Tässäpä muutama seikka johon jokaisen tulisi kiinnittää huomiota:
Vaikka moni koiran omistaja luulee/uskoo/olettaa ,ei hyppääminen ole koiralla geeneissä.. Vapaana ollessaan koira kyllä hyppää,pomppii metsässä mitä ihmeellisimpien asioiden yli,.Mutta esteiden suoritukseen koira tarvitsee tekniikan joka sille on opetettava.Eli ei tule olettaa/uskoa,että kun se tuolla metsässäkin hyppii sen ja sen yli niin kyllä se agissakin sitten osaa hypätä. ,Vapaana hyppääminen ei ole sama kuin agissa esteiden suorittaminen Koiralle siis on opetettava oikea hyppytyyli sekä ponnistus, alastuloon on myöskin kiinnitettävä huomiota. Alastulossa etupäällä on tärkein"rooli" ponnistusvaiheessa taas selällä ja takapäällä.Hyppyyn tarvitaan aina hyvä vauhti sillä vauhditon hyppy vaatii paljon takapäältä.Koiralle vaikein on takaakierto( varsinkin jos hyppytekniikka on huono). (ponnistus vain sisäpuolen takajalalla eli tiukka käännös ja ponnistus yhden jalan varassa).
Jos koira tekee paljon ratatreeniä/pelkkää,on se etupainotteinen.Koiran painonsiirto hyppäämisessä on tärkeä yksittäinen asia.Koirat ovat  pääasiassa etupainoisia.Siksi koiran tulee oppia painonsiirto.Kun koira seuraa ohjaajan kättä/lelua on sen paino etupäässä.Tässä auttavat yksittäiset ohjauskuvioiden harjoittelut.
On siis muistettava se asia,että koiralle tulee opettaa oikea hyppytekniikka ennen varsinaista rataharjoittelua.Sillä uskolla,että:koirani hyppää metsässä kaatuneiden puiden yli ja kiveltä kivelle,ei pidä agia aloittaa.Agility vaatii koiralta oikean hyppytekniikan johon kuuluvat:ponnistus,hyppy ja alastulo.

Ei kommentteja: