sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Tapahtui eilen metsässä...

Kerron tarinan meilin muodossa,jonka lähetin Emmin Tarja-kasvattajalle..
Eilen metsässä me löydettiin aikas inhoittava ja vähän huolestuttavakin löytö.
Huolestuttava siinä mielessä,että kun ottaa huomioon mitä jälkiä täällä on ollut,susiin viittaavia.
Eräältä kalliolta löytyi peuran ruho.Se siinä oli huolestuttavaa,,että se oli aivankuin"räjähtänyt"siis yhdessä paikkaa oli aivankuin kaatojäljet,painauma ja karvoja sekä verta.Kun katseli ympärille niin peuran palasia oli siellä täällä.Aivan kuin peuran olisi tappanut joko yksi iso eläin(karhu)tai lauma,susia.kun ei varmaan ketut,supit eikä varsinkaan mäyrät tee tuollaista jälkeä,vai tekeekö?
Emmillä on riistaviettiä ihan hirveesti.Se alkoi käyttäytymään oudosti jo paljon ennen tuota paikkaa,nenä ilmaan ja sitten sekosi,silmistä näki,että jotain on jossain.
Kaikki oli irti ja ainoa jonka ehdin maksanpalan avulla saamaan kiinni oli Cosmo,Väpä ja Emmi meni menojaan.
Seuraavaksi kuului Emmin vihainen ärähdys ja Väpän vastaus.Emmi ajoi Väpän pois siitä paikasta.Onneksi oli Cosmo kiinni,se ei olisi väistänyt Emmille vaan olisi ollut nujakka päällä ja kova.
Taas oli samanlainen tilanne kuin supin kohdalla,Emmi omi tuon saaliin ja hyökkäili Väpän päälle,karkoittaakseen sen vaan,ei mitään kamalan pahaa,mutta jos liian kauan olisi tilanne saanut jatkua,olisi tappelu ollut valmis..
Eli Cosmo kiinni puuhun ja Väpää metsästämään,sain sen juuri kun oli nappaamassa lihanpalaseen Emmin muristessa Väpälle.Väpä on yllättänyt nyt myöskin tuossa riistajutussa mut täysin.On aivankuin siitä olisi tullut toinen koira,on paljon aggressiivisempi riistalle(kuolleelle varsinkin)mitä ennen.Enne ei ole ollut noin"kova"sille,kiinnostunut kyllä,mutta ei noin kovin.
Emmi on ihan hurjana,Cosmo on myöskin aina ollut ja sehän puri Millaa kun ne huomas yhtäaikaa saman myyrän kolon.Korvaan tuli Millalle jälki sekä otsaan.sain oikein irroittaa ne toisistaan.
Emmi taatusti tappaa esim fasaanin jos vaan saa kiinni,sen olen jo merkille monesti pannut.
Emmi eilen tarrasi nihin peuran paloihin niin,että karvatupot vaan lensi,nostin osan puuhun ja Emmi oli mennä puuhun,se huusi ja raivosi niiden palojen perään.
Illalla se oksensi vähän niitä karvanpaloja,ei paljoa,mutta vähän.Annoin hieman parafiiniöljyä jotta tulee läpi jos paljon mahassa on.
Ei tullut enää yölllä eikä illallakaan paljoa.
On se vaan hurja tyttö.
Riistaan on syttynyt ja kun jotain löytää pitää pojat siitä loitolla.
ihana ärripurriainen :)
Hieman sai tuo kaikki minut katselemaan ympärilleni,että missä luuhaa ehkä jopa karhu tai lauma susia.Se kaikki,ne palaset ympäriiinsä,aivankuin joku kaatopaikka,painauma,verta,karvoja,sai minut ajattelemaan mitä hurjimpia juttuja.Karhu,iso susilauma joka on jahdannut peuraa ja sitten tappanut sen siihen kalliolle.

Ei kommentteja: